Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Συρταριέρα σαν πίνακας ζωγραφικής ! Floral Dresser IKEA RAST HACK !

 

Γειά σας φίλες και φίλοι μου,

Πέρασε πολύς χρόνος από την τελευταία ανάρτηση,δυστυχώς.Όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ.Η δημιουργική μου διάθεση αμείωτη,Τα έργα πολλά και ποικίλα.Ένα εξ αυτών η μικρή συρταριέρα, που μεταμορφώθηκε σε πίνακα ζωγραφικής.


 

Πρόκειται για την γνωστή  συρταριέρα RAST της IKEA, από ξύλο πεύκου ,που διατίθεται άβαφη και επιδέχεται πολλών επεμβάσεων για να μεταμορφωθεί πλήρως.


Αρχικά προστέθηκαν πόδια στο έπιπλο.Τα έπιπλα με πόδια μου αρέσουν περισσότερο.Και αν σας φαίνονται ακριβά τα έτοιμα πόδια ,μη στεναχωριέστε.Από ένα κομμάτι καδρόνι μπορείτε να κόψετε με σέγα ή απλό πριόνι πάμφθηνα πόδια επίπλου και να τα βιδώσετε στο κάτω μέρος του επίπλου.Τα δύο μπροστινά τα έκοψα λοξά και κόλλησα ανάγλυφο στοιχείο . Δείχνουν καλύτερα.Επίσης περιμετρικά στην πρόσοψη κόλλησα διακοσμητική ανάγλυφη τρέσα .Τα ανάγλυφα φτιάχτηκαν από πηλό και κολλήθηκαν με ξυλόκολλα.

Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχουν οδηγίες βήμα -βήμα.

Κάποιες λεπτομέρειες του επίπλου.





Στο πάνω μέρος και στα πλάγια έγινε ένα αχνό στένσιλ.




Οδηγίες βήμα-βήμα

1.- Βιδώνουμε τα πόδια.Τρίβουμε ελαφρά με γυαλόχαρτο 120.Περνάμε ένα χέρι αστάρι.Μόλις στεγνώσει κολλάμε τα ανάγλυφα στοιχεία .Αφού στεγνώσουν εντελώς τα διακοσμητικά που φτιάξαμε με πηλό σε καλούπια , βάφουμε  το έπιπλο με ένα χέρι chalk paint  σε υπόλευκο χρώμα.


2.- Και τώρα αρχίζει το καλλιτεχνικό μέρος.Αραιώστε 4 ακρυλικά χρώματα με νερό  στις αποχρώσεις , μπλέ σκούρο, κόκκινο ή ματζέντα,κίτρινο και πράσινο ή σμαραγδί σε 4 μικρά δοχεία και με διαφορετικά φαρδειά πινέλα  για κάθε χρώμα περάστε με το αραιωμένο χρώμα  την πρόσοψη του επίπλου σε τυχαίες πινελιές .Όπου ανακατεύονται τα χρώματα θα βγούν και άλλες αποχρώσεις. Αφήστε να στεγνώσει καλά.
3.- Σφραγίστε τις αποχρώσεις αυτές με ένα χέρι βερνίκι νερού, ή glaze ή Medium . Το σφράγισμα είναι απαραίτητο γιατί στην πορεία οι αποχρώσεις αυτές θα βγούν στην επιφάνεια του σχεδίου  που θα επιλέξουμε να κάνουμε.

4.- Με τις ίδιες αποχρώσεις  χρωμάτων δουλεύουμε τα ακρυλικά  χρώματα για να δημιουργήσουμε το φόντο του επίπλου στην απόχρωση που θέλουμε Η απόχρωση  του φόντου πρέπει να είναι πολύ πιο σκούρα από την απόχρωση του βήματος 2 .Εδώ προσέχουμε να ενσωματώνουμε τα διαφορετικά χρώματα μεταξύ τους χωρίς να φαίνονται βουρτσιές .Κάνουμε δηλαδή μίξη χωρίς να φαίνεται που αρχίζει και που τελειώνει κάθε χρώμα.Αυτή η τεχνική της μίξης  πολλών και διαφορετικών χρωμάτων επιτυγχάνεται όσο τα χρώματα είναι υγρά. Δουλεύουμε γρήγορα και ενεργοποιούμε τα χρώματα  με την βοήθεια ενός σπρέι νερού ψεκάζοντας είτε απ ευθείας στην επιφάνεια που δουλεύουμε είτε στο πινέλο μας.Στρώνουμε τα χρώματα με πολλές και απαλές κινήσεις,σπρώχνοντας τα χρώματα το ένα μέσα στο άλλο. χωρίς να τα ανακατεύουμε πολύ και να τα μουτζουρώνουμε. Μία επίσης καλή μέθοδος για εξαιρετική μίξη των χρωμάτων είναι να χρησιμοποιήσουμε αντί για πινέλο υγρό σφουγγάρι καλά στιμμένο . Τοποθετούμε λίγο  χρώμα πάνω στο σφουγγάρι και με απαλές κινήσεις ,συνήθως κυκλικές απλώνουμε τα χρώματα και ενσωματώνουμε.




 5.- Αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά και με μιά κιμωλία σχεδιάζουμε το σχέδιο που επιλέγουμε .

6.- Με υγρά μωρομάντηλα αρχίζουμε να αφαιρούμε το χρώμα του φόντου με τον δείκτη του χεριού μας και  ακολουθώντας με προσοχή  το σχέδιό μας . Με ένα πινέλο ζωγραφικής και τα ίδια χρώματα  κάνετε φωτοσκιάσεις στο σχέδιο για να δώσετε βάθος καθώς και με άσπρο χρώμα τονίστε τις άκρες του σχεδίου σας για να δώσετε φως.


7.-Με τα ίδια χρώματα και την ίδια τεχνική μίξης υγρό σε υγρό βάφετε τα πλαϊνά και το καπάκι του επίπλου σας.Διακοσμήστε αν θέλετε με κάποιο στένσιλ.Βάψτε τα πόμολα και βιδώστε τα.

8.- Προστατέψετε το 'έπιπλό σας με δύο χέρια βερνίκι νερού ή κερί  σε ουδέτερο χρώμα.


 

Με αγάπη 

Χρυσάνθη

 

Πηγή έμπνευσης : https://www.youtube.com/c/GerdaLipski/videos

 


 

 



31 σχόλια:

  1. Τί ευχάριστη έκπληξη!
    Καλωσόρισες Χρυσάνθη μου.
    Μας έλειψες.
    ΥΠΈΡΟΧΟ το αποτέλεσμα, έγινε πίνακας ζωγραφικής η συρταριέρα σου.
    Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες.
    Ελπίζω να μη χαθείς πάλι.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά διαδικτυακά και ακίνδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου , πραγματικά μου λείπει πολύ η μπλογκογειτονιά.Δυστυχώς ο χρόνος ελάχιστος.Είμαι βλέπεις εκ νέου γιαγιά !!!! Χαίρομαι που σου άρεσε.Ευχαριστώ πολύ Ρένα μου.Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  2. Καλώς ήρθες με τα ωραία σου σε θαυμάζω πολύ,πάντα δημιουργική και χαρούμενη εύχομαι.
    !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Φρέζια καλώς σας βρήκα και χαίρομαι που έστω και πολύ καθυστερημένα σε ξαναβλέπω. Φιλάκια και την αγάπη μου

      Διαγραφή
  3. Ωωωωω Χρυσάνθη μου περιμένω πως και πως ανάρτηση σου πάντα έχεις κάτι ξεχωριστό να μας δείξεις και να μας μάθεις είναι υπέροχο τι άλλο να πω τα λόγια είναι περιττά είσαι αστειρευτη πηγή δημιουργίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Ρένα χίλια ευχαριστώ .Χαίρομαι που ξανασυναντιόμαστε.Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. γλυκια μου Χρυσανθηηηηηηηηηηη
    χρυσοχερα μου... σε πεθυμησαμεεεεεεεε
    υπεροχηηηηηηηηηηηηη δουλεια πραγματι επαγγελματικη!!!
    φιλιαααααααα περιμενουμε κ άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία μου γλυκιά και εγώ σας πεθύμησα πολύ . Δυστυχώς δεν προλαβαίνω . Χαίρομαι που σου άρεσε και ευχαριστώ για το θερμό σου σχόλιο ! Φιλάκια πολλά και στο επανειδείν!!!!

      Διαγραφή
  5. Τέλεια! Πάντα οι δημιουργίες σου είναι καταπληκτικές!
    Τώρα έγινε ένα πραγματικό έργο τέχνης.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Ελένη πόσο χαίρομαι που τα ξαναλέμε!!! Σ΄ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Τι όμορφη και δημιουργική έκπληξη Χρυσάνθη μου. Τέλεια η συρταριερα, γειά στα χέρια σου να την χαρείς με υγεία!🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου γλυκιά πόσο χαίρουμε που συναντιόμαστε ξανά!! Σ΄ευχαριστώ πολύ!! Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  7. Εξαιρετική δουλειά, γεια στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πω τώρα; Υπέροχη δουλειά , χαίρομαι που σας γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες χελωνίτσα μου . Και εγώ χαίρομαι που σε γνωρίζω . Ευχαριστώ πολυ

      Διαγραφή
  9. Με πολύ χαρά σε ξαναβλέπουμε Χρυσάνθη μου και με τι δημιουργίααα!! γεια στα χέρια σου υπέροχη δουλειά αν έχεις μεράκι φίλη μου φαίνεται από το αποτέλεσμα που έβγαλες στην δημιουργία σου !!
    Η συρταριέρα σου έγινε όνειρο...μπράβο σου.
    Η έκπληξη που μας έκανες ευχάριστη πολύ.. από ότι διάβασα ετοιμάζεσαι για δεύτερη φορά να γίνεις γιαγιά και ο χρόνος σου δικαίως είναι ελάχιστος.
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα αφού και εγω ετοιμάζομαι να γίνω πρόγιαγιά...ναι καλά διάβασες φίλη μου.. αυτές είναι χαρές που όλοι μας οι χρόνοι χαλάλι τους!!!😊
    Δεν χανόμαστε ...εδώ είμαστε και θα τα λέμε...
    Να είσαι καλά να κάνεις ότι αγαπάς και να σε βλέπουμε όποτε έχεις χρόνο. με το καλό και το εγγονάκι..
    Καλό σου βράδυ.🌙..φιλιααα!! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου σμαραγδένια Ρούλα , πόσο χαίρομαι που ανταμώσαμε πάλι. Χίλια ευχαριστώ για τα θερμά σου λόγια και τις ευχές. Έγινα εδώ και 9 μήνες για Τετάρτη φορά γιαγιά. Δεν προλαβαίνω και καταλαβαίνεις τον λόγο. Εξ αιτίας του κορονοϊού και του υποχρεωτικού εγκλεισμού ανεστάλη το baby sitting , και εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία. Επειδή όμως αυτά τα πλασματάκια είναι οι χαρές της ζωής μας παραμερίζουμε αγόγγυστα όλα τα υπόλοιπα. Έστω και έτσι όμως είναι συγκινητικό να ξέρεις ότι κάπου γύρω σου υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους γνωρίζεις αλλά τους σκέφτεσαι και σε σκέφτονται με αγάπη και εκτίμηση! Φιλάκια πολλα

      Διαγραφή
    2. Ωωω τέταρτη φορά; με το καλό φίλη μου και εγώ τέσσερα εχω...ζωή να έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου αυτά είναι η ευτυχία!!! ❤

      Διαγραφή
  10. Πόσο όμορφο το φτιάξατε!
    Είναι αξιοζήλευτο και εύγε σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτίστα μου χαίρομαι που σου αρέσει. Ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου

      Διαγραφή
  11. Χρυσάνθη μου !!! Υπέροχο έργο η συρταριέρα σου!!! Πίνακας φανταστικός!! όπως όλα τα έργα σου, κι αυτό αγγίζει την τελειότητα! Συγχαρητήρια!!! να χαίρεσαι και το νέο εγγονάκι σου!! τυχερό να είναι και γεμάτο υγεία!! Χαίρομαι που σε ξαναβλέπουμε εδώ, αν και μας πιέζει ο χρόνος, δεν ξεχνάμε τη μπλογκογειτονιά μας!!! Εύχομαι υγεία και χαρά!! και να προσέχουμε όλοι για να ξαναβρισκόμαστε!! φιλάκια γλυκειά μου φίλη!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φανούλα μου να ήξερες πόσο χαίρομαι που αυτή η γειτονιά φέρνει κοντά ανθρώπους που σε άλλη περίπτωση δεν θα γνωριζόμασταν. Είμαι ευτυχής που σε γνώρισα. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και για τα γλυκά σου λόγια. Να προσέχουμε πολύ Φανούλα. Δύσκολοι και πρωτόγνωρου καιροί ! Φιλάκια πολλά και εύχομαι να συναντηθούμε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εντάξει φανταστική δουλεια!πολλα συγχαρητηρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρυσάνθη μου είναι φανταστικό, θα στόλιζε κάθε σπίτι, το λάτρεψα για τα υπέροχα χρώματα του, απλά..συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΡεις φορές ηρθα να σχολιάσω .είχα αρνητικές σκέψεις αλλά και πάλι η αγάπη μου για σένα δεν μου αφηνε περιθώρια.(αν κάποιος διαβασει μέχρι εδώ θα με περάσει σίγουρα για ανώμαλη χαχά ) Δεν εχω λόγια για το τέλειο δημιουργημά σου καθαρό αποτελεσματικό άρτιο σε τεχνική Είσαι μοναδική στην λεπτομέρεια και στις μικρές εφευρέσεις προκειμένου να επιτυχεις αυτό που σχεδίασες στο μυαλό σου Μου λείπεις παρα πολύ αλλά δεν μπορείς να φανταστείς τι αναστατώσεις περνώ εδώ και 3 χρόνια Λοιπόν γιαγιά 4 εγγονών δεν έχω νέα σου καθόλου και θα ήθελα να μάθω πως τα βγάζεις πέρα...Για μένα μην περιμένεις τίποτα ευχάριστο το μόνο καλό είναι η υγεια όλων μας και αυτό δρα σαν σωσίβιο στην επιβίωσή μου Καλές Γιορτές με υγεία και χαρά φιλιά νοσταλγίας πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απίστευτη μεταμόρφωση!!!! Εξαιρετικό το αποτέλεσμα!

    Πολύ πολύ καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλημερα!!ποσο χαιρομαι!!να σου ζησουν τα εγγονακια!!καλοτυχα και γερα!!
    υπεροχο το εργο σου!!ευχαριστουμε για τις οδηγιες!!!την αγαπη μου!καλη συνεχεια...με υγεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή