Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Φούστα TUTU , η απαραίτητη ! ! DIY Tule TUTU Skirt !!!!

Η μοναδική και πολύ δύσκολη πελάτισσά μου ( η κόρη μου ) όταν έγινε πριν δύο χρόνια νονά, μου ζήτησε να της ράψω μιά φούστα από τούλι , την επονομαζόμενη tutu . Έβαλε βέβαια τους όρους της.Την θέλω φουντωτή,την θέλω σε χρώμα γκρι αρζάν ,σε μάκρος μέχρι κάτω ακριβώς από το γόνατο, την θέλω  έτσι ,την θέλω γιουβέτσι!!!!
Και πρόσεχε δεν την θέλω λουρίδες περασμένες σε λάστιχο,δηλαδή ευκολάκι, αλλά κανονικά ραμμένη !! Και να μη φουσκώνει πολύ στην κοιλιά αλλά να είναι πολύ φουντωτή κάτω!!!!!
 
Και για να μη γίνει παρανόηση , μου έφερε και το μοντελάκι από ψάξιμο στο internet
πηγή: https://twothirtyfivedesigns.com/2014/04/casual-friday-link-up-82.html
Μέτρησα ,ξαναμέτρησα,Υπολόγισα ,ξαναυπολόγισα και κατέληξα ότι θα χρειαστώ 50 μέτρα τούλι διπλόφαρδο για 7 φύλλα φούστας από τούλι!!!!!!!! Μιλάμε για χιλιόμετρα γάζωμα και σούρας!!!!

Πως θα φτιάξετε τη φούστα:    

Συμβουλές:
  • Η φούστα αποτελείται  συνολικά από 8 στρώσεις ( 7 στρώσεις τούλι , σύν 1 φύλλο  φόδρα ). Η κάθε στρώση (φύλλο) αποτελείται από δύο άνισες λωρίδες ( μία επάνω και μία κάτω) .
  • Μετρήστε το μήκος που θέλετε να έχει η φούστα σας για να υπολογίσετε το ύψος της κάθε λουρίδας που θα κόψετε.
  • Για τα επάνω κομάτια της φούστας, μετρήστε τη μέση και την περιφέρειά σας για να υπολογίσετε πόσες λωρίδες  θα κόψετε, ώστε σουρώνοντας ο κύκλος να είναι  κατά 20 εκατοστά μεγαλύτερος από την περιφέρειά σας.
  • Για να μη δυσκολευτείτε στο κόψιμο μην ανοίξετε το τόπι.Κάθε φορά που θα κόβετε τις λουρίδες θα ξετυλίγετε το τόπι όσο χρειάζεται.
  • Για το κόψιμο χρησιμοποιείστε ένα μεγάλο χάρακα και ροδέλα αντί για ψαλίδι για πιό καθαρό αποτέλεσμα στο κόψιμο.Κόβουμε κάθε λουρίδα κάθετα προς την ούγια (από ούγια σε ούγια)
  • Για να μη μπερδευτείτε καρφιτσώστε χαρτάκια με το ύψος της κάθε λωρίδας.
  • Για μία καλή σούρα σε τούλι η αναλογία είναι τουλάχιστον  1 προς 3
  • Για να έχετε την πιο επιτυχημένη σούρα , αφού ρυθμίσετε τη μηχανή σας για γαζί σούρας , κάνετε δύο παράλληλα γαζιά  κατά μήκος των λωρίδων , την πρωτη σε απόσταση 1,5 πόντο από την άκρη  του υφάσματος (τούλι) και την δεύτερη σε  απόσταση 2 πόντων από το πρώτο γαζί.
  • Για να σουρώσετε τραβήξτε ταυτόχρονα τις κλωστές και από τα δύο παράλληλα γαζιά.
  • Για να ενώσετε την πάνω με την κατω λουρίδα θα γαζώσετε στο κέντρο των δύο παράλληλων γαζιών.Οταν τελειώσετε το ράψιμο θα αφαιρέσετε τις κλωστές από τα δύο βοηθητικά γαζιά της σούρας.
  • Μπορεί η δουλειά να είναι πολύ περισότερη, αλλά πιστέψτε με ότι αξίζει τον κόπο.
  • Για να μη συσωρευτεί όλη η σούρα των 7 στρώσεων στο επάνω μέρος της φούστας, οπότε για να ράψετε τη ζώνη θα έχετε ένα πολύ παχύ πράγμα , κόψτε μία λωρίδα από φόδρα .Δηλαδή θα κάνετε μία μπάσκα  από φόδρα κατά 20 εκατοστά τουλάχιστον  μεγαλύτερη από την περιφέρειά σας.
  • Στο κάτω μέρος της μπασκας θα ενώσετε 4 στρώσεις από σουρωμένο τούλι.
  • Η 5η,6η και 7η στρώση θα γαζωθούν μαζί στο επάνω μέρος της μπάσκας.
  • Φτιάξτε τη φόδρα της φούστας,ενώστε  με την τούλινη φούστα.
  • Ράψτε από υφασμα τη ζώνη της φούστα μεγαλύτερη κατά 20 πόντους από την περιφέρειά σας. Περάστε φαρδύ λάστιχο στο τούνελ της ζώνης .Το μήκος του λάστιχου τελειωμένο να είναι κατά 2 πόντους μικρότερο από τη μέση σας.
  • Οι φωτό ελπίζω να σας βοηθήσουν.
Πιστεύω να είναι κατανοητές οι οδηγίες μου , γιατί δεν είμαι και τόσο εξοικειωμένη με τους όρους της ραπτικής.

Και σε διάφορες πόζες


Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας σας στέλνω την αγάπη μου και οφείλω να σας ευχαριστήσω για τις επισκέψεις σας και τα υπέροχα σχόλιά σας.

Χρυσάνθη

42 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ Χρυσάνθη μου

    Δεν υπάρχουν λόγια!
    Μπράβο που έραψες τέτοια φούστα από τούλι, που διαχειρίστηκες τόσα μέτρα και για τις τέλειες οδηγίες.
    Έχω ράψει μικρές τούτου και ξέρω πόσο δύσκολο είναι.
    Ούτε καρφίτσες δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
    Αν χρειαστεί να ράψω θα ανατρέξω στην ανάρτησή σου .
    Η κόρη κούκλα!!!!!!!!!
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο με καταλαβαίνεις Ρένα μου!!!!Μπελάς οι καρφίτσες στο τούλι.Βρήκα λύση με μικρές παραμάνες!!!! Εχε το στα υπόψη σου!!!Ρένα μου ευχαριστώ πάρα πολυ΄.Χαίρομαι που σου άρεσε.Η γνώμη σου μετράει! Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  2. Στα μάτια μου μοιαζει άθλος μια τετοια φούστα! Το αποτελεσμα φυσικά είναι αντάξιό σου και αντάξιο της κούκλας σου!! Ήξερε το κορίτσι σε ποια απευθύνεται!
    Φιλιά και στις δυο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου γλυκειά , το ράψιμο ήταν η πρώτη και αξεπέραστη αγάπη μου.Από 4-5 χρονών θυμάμαι να κρατάω κουρελάκια και να ράβω φορεματάκια για τις κούκλες μου που και αυτές προσπαθούσα να ράψω μόνη μου!!!!Σ' ευχαριστώ πολύ φίλη μου.Φιλάκια και από τις δυό μας

      Διαγραφή
  3. Η πελάτισσα μπορεί να είναι δύσκολη (και κούκλα παρεμπιπτόντως), αλλά η μοδίστρα είναι αστέρι !!!! Προσωπικά μου φαίνεται βουνό η συγκεκριμένη φούστα ! Να είσαι καλά χρυσοχέρα και η κόρη σου θα την χαρεί φαντάζομαι αρκετά !!!!! Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το κούκλα και για το αστέρι!!!Ράνια μου χαίρομαι που σου άρεσε.Εχει τον βαθμό δυσκολίας βέβαια λόγω της υφής του υφάσματος και των πολλών μέτρων , αλλά δεν είναι βουνό!!! Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. Τι υπέροχη φούστα!!! Γεια στα χεράκια σου!!! Καμαρωτη Καμαρωτη η κορη σου με την πανέμορφη φουστα της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δραστηριούλα μου και πολύ καμάρι λέμε!!χαχαχα Χίλια ευχαριστώ γλυκιά μου

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Norma2 !! Χαίρομαι που ήρθες επίσκεψη από τόσο μακρυά!!! Φιλάκια από Ελλάδα

      Διαγραφή
  6. Δηλαδή εκτός από ζωγραφική ξυλουργική πλέξιμο κ.λ.,κ.λ.ασχολείσαι
    και με το ράψιμο? Λέω κι εγώ κάτι έκανα μηδαμινή η δική μου
    εργασία σε σύγκριση με τα δικάσου έργα,με υγεία την καινούρια φούστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα ξέχασες το χτίσιμο, σοβάτισμα, !!!! χαχαχαχα αλλά είναι στα κ.λ , κ.λ !!!!!Μοσχομυριστή μου Φρέζια όσα κάνεις και εσύ είναι μοναδικά και υπέροχα και δεν μπαίνουν στο ζύγι!!Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε η φουστίτσα. Φιλάκια φίλη μου

      Διαγραφή
  7. Το μελετησα .... και μου φαίνεται αδύνατον ... έως ακατόρθωτο φίλη μου !! ξέρω ότι φεύγει το τούλι στο γαζί.. πάει όπως θέλει αυτό... τι υπομογή έχεις χρυσοχέρα μου!! μπράβο σου!!
    Γνωρίζω και από δύσκολες κόρες που βάζουν όρους... και τα θέλουν όλα τέλειααα. χι χι!! Είσαι ηρωίδα!! φιλάκια. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανούλα μου , από υπομονή να φάνε και οι κότες !! χαχα
      Αχ πόσο με καταλαβαίνεις!! Και όρους και τέλεια , ναί !!! Φανούλα μου ευαριστώ πολύ .Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  8. μου αρέσουν και μένα πολλά τούτες οι φούστες οι φουντωτές και οι δαντέλλες μου αρέσουν πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα δελφινάκι μου αρέσουν πολλά! Όταν ήμουν νέα μόνο φαρδειές φορούσα . Τώρα λ´ογω κιλών μόνο τις θαυμάζω ! Φιλάκια

      Διαγραφή
  9. Χρυσάνθη μου, η φούστα έγινε υπέροχη! Καλύτερη και από το μοντελάκι του ίντερνετ. Και λατρεύω το απαλό γκρι της χρώμα. Μπράβο, φίλη μου. Να τη χαρεί η κόρη σου. Το tutorial σου είναι πολύ κατατοπιστικό. Πολλά πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μία μου . Το χρώμα στην πραγματικότητα είναι ωραιότερο ! Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  10. ...μα, κατά μάνα και η κόρη, η πανέμορφη...

    Τί νόμιζες! Σε "πίεσε" διότι οι όμορφες γάμπες της έπρεπε να ανδειχθούν, όχι να τις "πνίξει" η φούστα!

    Πάντως, εμένα μου άρεσε η εφαμοστή δαντελένια "μπλούζα" που έκλεβε την ... παράσταση!!! Χρυσανθένια μου, σε/σας φιλώ
    από Ν.Υ.

    "αστοριανή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να δεις και την μικρή Χρυσανθούλα ! Ίδια μάνα της . Στην τσαχπινιά και στην κοκεταρία την ξεπέρασε !
      Αγαπημένη μου , μακρινή φίλη ευχαριστώ πολύ. Σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή
  11. Χρυσάνθη μου, υερμά συγχαρητήρια!!! Είσαι εκπληκτική! Αλλά και το μοντέλο σου, κουκλίτσα!!! Να είστε όλοι καλά και πάντα ευτυχισμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μάγδα μου που να δεις και το μικρό μοντελάκι μας ! Από τώρα ξέρει τι θέλει και όλο ζητάει να της φτιάχνω ότι της γυαλίζει. Χαίρομαι φίλη μου που σου άρεσε. Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα φιλενάδα μου με τα δύο δεξια χέρια και το πολυπράγμονα μυαλό!!! Νομίζω πως σε καταλαβαίνω περισσότερο από όλους Το πιο δύσκολο ράψιμο, μετά το μεταξωτό, είναι να ράβεις τούλινη φούστα. Η πρώτη ματιά εχθές μου φάνηκε εκείνο μαλακό ελαστικό τούλι μα τούτο είναι πιο δύσκολο κολλά ευκολα και εμποδίζει να κυλά η δουλειά γρηγορότερα.Το αποτέλεσμα της ραπτικής είναι περισσότερο από τέλειο και με την μπάσκα σε κάποια στρώματα δείχνει οτι το κατέχεις το θέμα ή ότι ακολούθησες με πολύ προσοχή τις σωστές οδηγιες και τις προσάρμοσες στα μέτρα σου!!!Αλλά εδώ που τα λέμε βοηθά και το μοντέλο με το σώμα της Το ΑΠΟΓΕΊΩΣΕ με την τελεια εμφάνιση της Λάτρεψα από όλες τις φωτογραφιες αυτήν με την πλάτη και φόντο τον Μιχάλη ηταν μία τέλεια στιγμή λήψης σαν από επαγγελματία με προδιαγραφές φωτογράφο!! Χαιρομαι που μοιράζεις τα μυστικά σου σχετικά με τις δουλειές σου αυτό δείχνει μεγάλη καρδιά και παντελή έλλειψη μικρότητας Γιαυτό σε εκτιμώ και πάντα έχω κάτι καλό να σκεφτώ για σένα. Ειναι προδεδιαγραμμένη η επιτυχία με ότι καταπιάνεσαι γιατί την αγαπάς την δουλειά Η ευστροφία σου και υπομονή σου πάντα σε βγάζουν ασπροπρόσωπη και νικήτρια.....Φιλάκια σαρακοστιανά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα άργησα να σ' απαντήσω.Κάτι τελευταία δεν πάει καλά με τον μπλόγκερ μου και δεν αναγνωρίζει το προφίλ μου όταν γράφω σχόλια είτε στο δικό μου μπλογκ είτε σε τρίτων.Τέλος πάντων. Αγαπημένη μου Εφη είναι τόσο εγκωμιαστικά τα λόγια σου που ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω.Το μόνο που θα κάνω είναι να σου πω ότι σ'αγαπώ πολύ.Ελπίζω να μπορέσω να αφήσω σχόλιο στο υπέροχο φεγγαράκι σου.Κάθε φορά που μπαίνω να σχολιάσω το θαυμάζω όλο και περισσότερο !! Φιλάκια

      Διαγραφή
  13. Είναι εκπληκτική η φούστα!
    Και τώρα να σου πω πώς σε βρήκα. Διότι σε έχω βρει εδώ και αρκετές μέρες, μη κοιτάς που δεν άφησα σχόλιο, είναι που είμαι ντροπαλή!
    Που λες, ήλθε η ανιψιά μου κρατώντας κάτι χιλιόμετρα φούξια τούλι, ένα καρούλι αναλόγου χρώματος κλωστή και ένα φαρδύ λάστιχο και μου ζήτησε να κάνω μια τέτοια φούστα για την κορούλα της, που την ήθελε για τις απόκριες.
    Άρχισα να ψάχνω δεξιά κι αριστερά για συνταγή και κάποια στιγμή οδηγήθηκα εδώ!
    Οπότε διάβασα τις οδηγίες και την έφτιαξα στο περίπου!
    Δεν την έκανα ακριβώς ίδια, διότι είμαι και αρχάρια στο σπορ της ραπτικής, αλλά έγινε πολύ ωραία τελικά!
    Και μετά είδα ότι έρχονται εδώ και η Ρένα η Χριστοδούλου και η Μία και λέω για να είναι αυτές εδώ, πάει να πει ότι κι η Χρυσάνθη είναι χρυσοχέρα όπως κι εκείνες, άρα ας το έχω στα υπόψιν το βλογ της, να μαθαίνω και κάτι χρήσιμο!
    Και να 'μαι!
    Και τώρα λέω να κάνω μια βόλτα στο βλογ σου να θαυμάσω τα διάφορα!
    Καλημέρα Χρυσάνθη και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι αρτίστα μου που σου φάνηκα χρήσιμη και ευχαριστώ για την επίσκεψή σου.Πάντως εγώ καταχάρηκα το δικό σου! Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  14. Τι να πω!!! Πολλά πολλά μπράβο!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι Χρυσάνθη μου ❣️
    🌼

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρυσάνθη μου άργησα να δω την ανάρτηση σου !! Σου έχω πει πόσο σε θαυμάζω για όλες σου τις δουλειές , ότι έχω δει από σένα στο θέμα της ραπτικής και από την Εφη Πασοπούλου ξεπερνά τη φαντασία μου , θαυμάζω απέραντα αλλά φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω ποτέ κάτι παρόμοιο!!
    Οι οδηγίες σου δε είναι τόσο λεπτομερείς και μου βγάζουν τη γλύκα του μοιράσματος !!
    Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο !!! Βέβαια το κορίτσι σου έχει τις αναλογίες για μια τέτοια φούστα και σε συνδυασμό με το μπούστο είναι ένα ξεχωριστό πλάσμα !!! Να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις !!
    Σε φιλώ με όλη μου την αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρυσάνθη μου μεγαλούργησες!!!
    Η φούστα είναι υπέροχη, παραμυθένια, η κόρη σου πανέμορφη και της ταιριάζει απίστευτα!

    Φιλάκια θαυμασμού πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλά ...τι έχω χάσει!!!!!!!!!Τώρα την είδα!!!!!!!!!Μπράβο Χρυσάνθη!!!!!!!!!!Πολύ δύσκολο στα μάτια μου,είσαι απίθανη!!!!!!!!!!!!!Καλό πάσχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Buy lisdexamfetamine online in out store and have vyvanse coupon. take this prescription with or without nourishment as coordinated by your primary care physician for the most part once day by day toword the beginning of the day .try not to take this drugs toword the evening or night since it might raise you to have ruckus resting.purchase tvyvanse online without solution.You can can READ MORE about having a vyvance coupon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμ εχεις δώσει δικαιώματα χρυσή μου και εχουν απαιτήσεις!!!!χαχχαχαχα αμα ειναι νάσαι χρυσοχέρα...τύφλα νάχουν τα τουλια.Πόσα μέτρα είπες;;;;Ιλιγγος μ έπιασε,αλλά τ αποτέλεσμα είναι απλά ονειρεμένο.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗ ΜΟΥ ,περιμενε τωρα τα"χειρότερα" χαχαχχαχαχαα
    Φιλιά άπειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλώς ήλθα και εγώ στο blog σου Χρυσάνθη με τις πανέμορφες δημιουργίες σου. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που διαπιστώνω ότι, είμαστε και Ημαθιώτισσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Mi nombre es Araceli Bethzy de Francia, me siento muy emocionada y quiero compartir en su blog cómo Pedro, un oficial de préstamos, me ayudó con un préstamo de $ 4,000,000.00 para impulsar mi negocio a una tasa del 2% y el proceso de préstamo fue muy rápido para aplicar. a través de su sitio web pero puedes contactar a Pedro en su correo electrónico /: pedroloanss@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή