Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Πλεχτή λουλουδάτη κουβερτούλα για κοριτσάκια !!! Baby girl knitted floral blanket !!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ φίλες και φίλοι μου !!!
Είθε να φέρει Υγεία, Αγάπη,Ευτυχία και Ελπίδα σε όλους μας και έμπνευση και δημιουργικότητα στην μπλογκογειτονιά μας.
Προς το παρόν βέβαια η νέα χρονιά μας χάρισε μπόλικο χιόνι και υπερβολικό κρύο .Και το χιόνι μεν ωφέλιμο αλλά ο παγετός ανυπόφορος!!! Θυμηθήκαμε λοιπόν και ανασύραμε από τις ντουλάπες μας τα πιό ζεστά μας ρούχα και αξεσουάρ. Έτσι και εγώ θυμήθηκα ότι λίγους μήνες πριν έπλεξα δύο ζεστές κουβερτούλες ,με χαρούμενα σχέδια βέβαια, για δύο πανέμορφα δίδυμα κοριτσάκια που  ήρθαν στην ζωή και έκαναν ευτυχισμένους τόσο τους υπέροχους γονείς τους όσο και τους παππούδες , που είναι από τους πλέον αγαπημένους μας φίλους από τα φοιτητικά μας χρόνια !
Σήμερα θα σας δείξω την μία εκ των δύο , που έφτιαξα με πολύ αγάπη, αφού αισθάνομαι λίγο και εγώ γιαγιά τους και θα ήθελα να έχουν ένα ενθύμιο, από τη φίλη γιαγια-Χρυσάνθη !
Επιλέχθηκαν αγαπημένα κοριτσίστικα χρώματα πάλ αλλά και λίγο πιό έντονα για να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του μωρού.Το σχέδιο φλοράλ και πολύ χαρούμενο.
Περιφερειακά έχει μιά φάσα με γλώσσες και στο κέντρο δεσπόζουν όμορφα , μεγάλα λουλούδια , με ψηλούς μίσχους και χαριτωμένα  φιογκάκια.
Για όμορφο τελείωμα πλέχτηκε με το βελονάκι γύρω-γύρω μια διακριτική  δαντέλα , που προσθέτει χάρη.
Το νήμα χοντρό ( δείγμα 16π χ 22 σ.= 10cm Χ 10cm ) πλέχτηκε με βελόνες Νο 6 . Η κουβερτούλα έχει φάρδος 90 cm (144 πόντοι) και ύψος 110 cm ( 242 σειρές).
Οι μίσχοι , τα φύλλα και οι  φιόγκοι κεντήθηκαν στο τέλος από πάνω με βελονιά πλεξίματος.
Και ένα πολύ κοντινό , για να δείτε ότι δεν ξεχωρίζει το κέντημα, από το γενικό πλεχτό.
Η πλέξη είναι απλή ,δηλαδή καλή και ανάποδη.
Η τεχνική όμως που χρησιμοποιήθηκε για να γίνουν τα λουλούδια και η φάσα με τα πολλά και διαφορετικά χρώματα ονομάζεται Intarsia knitting (δυστυχώς δεν ξερω πως λέγεται στα ελληνικά)Εχει κάποιο βαθμό δυσκολίας κυρίως επειδή χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα πολλά κουβάρια , που μπλέκονται μεταξύ τους και δυσκολεύουν αρκετά την εργασία , αλλά και πρέπει να ακολουθείς ένα συγκεκριμένο σχέδιο.Στην προκειμένη περίπτωση  χρησιμοποιήθηκε σχέδιο σταυροβελονιάς , οπότε πρέπει να μετράς συνέχεια για να βγεί το σχέδιο , όπως όταν κεντάς .
Η κουβέρτα ντουμπλαρίστηκε από κάτω με ένα βαμβακερό ύφασμα, με λίγο κέντημα και πιασίματα ανά διαστήματα για να μένει σταθερή η φόδρα .Με την βμβακερή φόδρα η κουβέρτα γίνεται πιο σταθερή και πιό ζεστή.Επίσης είναι πιο ευχάριστη στην τρυφερή επιδερμίδα του μωρού.


Και μιά μικρή γεύση της ανάποδης πλευράς πρίν την στερέωση και τον καθαρισμό των νημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες πως μπορείτε να πλέξετε μιά παρόμοια κουβερτούλα για μωράκια μείνετε συντονισμένες .Ακολουθεί σύντομα ανάρτηση και με την άλλη κουβερτούλα , όπου θα εχω περισσότερες οδηγίες.Και για να μην σας βάζω σε αγωνία ( !) σας δίνω μια πρόγευση.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας σας χαιρετώ , με αγάπη,

Χρυσάνθη








42 σχόλια:

  1. Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α!!!! Τσίμπησα το δόλωμα του F.b. να'μαι !!!! Δεν με εκπλήσσεις πια Με ότι καταπιάνεσαι γίνεται τέλειο επειδή αγαπάς αυτό που κανεις!! Στο πλέξιμο πια τι να πω ...ενα λαιμό έπλεξα και μετά πηγα σε κέντρο αποκατάστασης να επαναφέρω τα δάχτυλα μου στην προτέρα θέση 'ασε που ξεκίνησα με 38 βελονιές και οταν τελείωσε είχα καταφέρει να τις αυξήσω σε 48 έγινε θαύμα το ξέρω !!! χαχα δεν κατάλαβα τι έγινε φυσικά το ξηλωσα και φτου από τηναρχή.Τα λουλούδια ή οι πεταλούδες φαντάζουν στα μάτια εξαιρετικές!!! Και τώρα κριτική: η καλή δουλειά, η προσεκτική, από πίσω φαίνεται και στο πλέξιμο και στο κέντημα!!! Παίρνεις άριστα με χιλιους τόνους Καθαρή και προσεγμένη δουλειά που ενώ θα την κάλυπτες με υφασμα την απογείωσες!!! Πόσο χαίρομαι που γνωρίζω τέτοια "κορίτσια" με τόση αξιοσύνη αισθάνομαι τυχερή!!!!Επαγγελματικό φινίρισμα!!!! Ερώτημα: αν κάνω δίδυμα θα μου φτιάζεις μία;;;;;;;;;;;;; please Φιλάκια αγαπημένη μου μου φτιαξες την μερα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α!!!! Τσίμπησα το δόλωμα του F.b. να'μαι !!!! Δεν με εκπλήσσεις πια Με ότι καταπιάνεσαι γίνεται τέλειο επειδή αγαπάς αυτό που κανεις!! Στο πλέξιμο πια τι να πω ...ενα λαιμό έπλεξα και μετά πηγα σε κέντρο αποκατάστασης να επαναφέρω τα δάχτυλα μου στην προτέρα θέση 'ασε που ξεκίνησα με 38 βελονιές και οταν τελείωσε είχα καταφέρει να τις αυξήσω σε 48 έγινε θαύμα το ξέρω !!! χαχα δεν κατάλαβα τι έγινε φυσικά το ξηλωσα και φτου από τηναρχή.Τα λουλούδια ή οι πεταλούδες φαντάζουν στα μάτια εξαιρετικές!!! Και τώρα κριτική: η καλή δουλειά, η προσεκτική, από πίσω φαίνεται και στο πλέξιμο και στο κέντημα!!! Παίρνεις άριστα με χιλιους τόνους Καθαρή και προσεγμένη δουλειά που ενώ θα την κάλυπτες με υφασμα την απογείωσες!!! Πόσο χαίρομαι που γνωρίζω τέτοια "κορίτσια" με τόση αξιοσύνη αισθάνομαι τυχερή!!!!Επαγγελματικό φινίρισμα!!!! Ερώτημα: αν κάνω δίδυμα θα μου φτιάζεις μία;;;;;;;;;;;;; please Φιλάκια αγαπημένη μου μου φτιαξες την μερα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ δεν σχολίασα και την φωτογράφιση !!! Ομορφο το δίδυμο με τις καρέκλες!!!! με φόντο το πετρινο τοίχο!!!!!!Τώρα παω πίσω να ρίξω κι εκεί ενα δεν παίζεσαι και να σηκωθώ ώρα για μαγείρεμα .....και δεν θέλω καθόλουουουου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν φιλενάδα με μπλόκαρες και δεν μπορούσα να γράψω απάντηση . Κοκκίνισα, ξεκοκκίνισα, ψήλωσα , ξανά ψήλωσα ,ικανοποίηθηκε το εγώ μου με όσα τιμητικά μου προσέδωσες, απογειώθηκα αλλά τελικά συνήλθα , συγκεντρώθηκα και δειλά εκστομίζω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και λέω δειλά αναγνωρίζοντας την τέλειότητα και την φινέτσα των δικών σου δημιουργημάτων. Για το μόνο που λυπάμαι είναι ότι είμαστε μακρυά ! Ευχαριστώ από καρδιάς φίλη μου . Αααα και να μη το ξεχάσω. Ζήτησέ μου ότι θες και εγώ θα το κάνω. Μη σε βάζω σε κόπο να κάνεις δίδυμα! Χαχαχα φιλάκια στα μωρά

      Διαγραφή
    2. .......και προσθέτω ότι . Ζητώ να μου πεις τι θέλεις , γιατί έχω το ανικανοποίητο των δώρων μου και το αίσθημα ότι υπολείπεται κατά πολύ του αποδέκτη. Το αίσθημα αυτό το κουβαλώ παιδιόθεν,δυστυχώς. Ίσως πρέπει να το ψάξω?

      Διαγραφή
  4. καλημερα!!!
    καλη χρονια!!
    υπεροχη οπως παντα χρυσοχερα!!!
    φανταστικες και οι δυο!!
    μπραβο....
    καλοτυχα και γερα τα μωρακια!!!
    φιλια.....
    καλη συνεχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιριδούλα μου καλή χρονιά σου εύχομαι , με υγεία και ευτυχία ! Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα γλυκά σου λόγια . Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Τι ομορφες που ειναι! Υπέροχες! Εχω πλεξει κι εγω δυο για τη μικρη μου! Ειναι τοσο ομορφο το να δημιουργείς σου προκαλεί μια αίσθηση υπερηφάνειας και πληρότητας! Ειδικά οταν οι δημιουργίες σου προορίζονται για αγαπημένα πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι drastiria . Όλες οι δημιουργίες είναι κατάθεση ψυχής και η ικανοποίηση πολύ μεγάλη. Χαίρομαι που έπλεξε για το bebe σου κουβερτούλα . Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο νεαρά άτομα να ασχολούνται με το πλέξιμο που για πάρα πολλά χρόνια είχε περιφρονηθεί στην Ελλάδα . Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  6. Ξετρελάθηκα!!!!πανέμορφες και οι δύο!!!!φυσικά έμεινα και στο φοδράρισμα!!!τέλεια δουλειά!!!τι εννοείς όταν λες βαμβακερή φόδρα;
    Καλή χρονιά με υγεία και πολλές δημιουργίες!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινά μου εννοώ βαμβακερό ύφασμα , όχι φόδρα που φοδράρουμε τα ρούχα.
      Καλή χρονιά γλυκιά μου και ευχαριστώ για το γλυκό σου σχόλιο . Φιλιά

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Χρυσάνθη μου!!!!μου έλυσες την απορία!!!φιλιά!!!

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Χρυσάνθη μου!!!
    ΌΤΙ και αν κάνεις είναι Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!!!!!!
    Τα σχέδια υπέροχα, τρυφερά, όμορφα!
    ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΑ!!!!
    ΝΑ ΖΉΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΟΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΊΛΩΝ ΣΑΣ!Είναι ένα δώρο καρδιάς που θα τους μείνει για πάντα!!!!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή και ευτυχισμένη χρονιά Βαρβάρα μου. Με τιμούν τα λογια σου και ευχαριστώ πολύ. Φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Aθλος!!!Περίεργο πως χωρούσαν 90 πόντοι σε μια βελόνα?
    Αξεπέραστη και η φωτογράφιση!!!Συγχαρητήρια πάντως για όλο το έργο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Φρέζια μου. Τον γρίφο στον έλυσα με φωτό. Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  9. Στα μάτια μου αυτες οι υπέροχες κουβερτούλες φανταζουν απιστευτα δυσκολο επιτευγμα, αλλά θα μου πεις κάνεις εσυ τίποτα λιγότερο; Ειναι πανέμορφες και με τόσο γλυκά χρώματα!
    Να τις χαρούν οι μικρούλες!!
    Καλή χρονιά και δημιουργική να έχουμε! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο ευχάριστα λόγια ακούω. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Νίκη. Να έχετε καλή , χαρούμενη και δημιουργική χρονιά και να καμαρώνεις τα παιδάκια σου.

      Διαγραφή
  10. Ανεβαίνω κατεβαίνω και κοιτάζω αυτά τα υπέροχα κουβερτάκια ξανά και ξανά.
    Τί έκανες πάλι γιαγιά Χρυσάνθη;
    Δεν έχω λόγια είναι
    ΚΟΜΨΟΤΈΧΝΗΜΑ
    Καλή χρονιά και γεια στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ρένα μου , αλλά το ίδιο παθαίνω και εγώ ανεβοκατεβαίνοντας τις αναρτήσεις σου για να θαυμάσω τις δημιουργίες σου. Καλή και ευτυχισμένη χρονιά να έχετε στο σπιτικό σας.

      Διαγραφή
  11. Καταπληκτικη κι ονειρεμενη η κουβέρτουλα με υπεροχα χρώματα!!!
    Μπράβο σου, Χρυσάνθη!!!!
    Να σας ζησουν τα μωράκια!!!
    Καλή και ευλογημένη χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο. Καλή και ευτυχισμένη χρονία να έχετε.

      Διαγραφή
  12. Καλημερα Χρυσανθη μου!!
    Πανεμορφες και οι δύο κουβερτούλες σου!
    Υπεροχα χρώματα και σχέδια!! Εκπληκτικη η δουλεια σου!!!Μπραβο!!!
    Καλη χρονια με υγεία και χαρούμενες στιγμές!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιαγιά Χρυσάνθη τα συγχαρητήριά μου!!!!!! Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!!!! Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Σταυρούλα μου! Καλή χρόνια σε σένα και στην οΙκογένειά σου !

      Διαγραφή
  14. καλή χρονιά με υγεία,αγάπη και ωραίες στιγμές
    πολύ όμορφες οι κουβέρτες
    τα χρώματα τους ωραία και χαρούμενα
    λιλά το αγαπημένο μου χρώμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Δελφινάκι μου. Ξέρω ότι είναι το αγαπημένο σου χρώμα. Ευχαριστώ πολύ .

      Διαγραφή
  15. Πω πω τελειότητα!! μπράβο σου Χρυσάνθη χρυσοχέρα μας!! και πανέμορφος συνδιασμός χρωμάτων, και όλα όσα λένε πιο πάνω οι φίλες μας!! Θαυμάζω κάθε τι που φτιάχνεις!! τυχερά τα κοριτσάκια!!! φιλάκια και καλή συνέχεια!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανούλα μου ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια. Φιλάκια

      Διαγραφή
  16. Καλή Χρονιά Χρυσάνθη μου !! Οτι να πω για σένα είναι πολύ λίγο !! Κάθε φορά φτάνεις στο τέλειο αποτέλεσμα !! Πόσο όμορφη η πρώτη αλλά και η δεύτερη κουβερτούλα;; Πολύτιμο δώρο πραγματικά φτιαγμένο με μεράκι !! Οσο για τα χρώματα από τα πιο ζεστά !! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή και ευτυχισμένη χρονιά να έχετε Νικόλ μου.Είναι δώρο καρδιάς για άτομα που αγαπώ και εκτιμώ . Ευχαριστώ πολύ Νικόλ μου.

      Διαγραφή
  17. Καλή Χρονιά Χρυσάνθη μου με υγεία για σένα και την οικογένεια σου!!! Ένα ποίημα ή μάλλον δύο είναι οι κουβερτούλες σου! Τόσο προσεγμένη δουλειά, επαγγελματική!!! Γειά στα χέρια σας πολυτάλαντη φίλη μου!!! Φιλάκια

    https://artdecorationcrafting.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή χρονιά Χριστινάκι μου . Είναι τιμή μου να ακούω από σένα τόσο όμορφα σχόλια. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φανταστικές οι κουβερτούλες σου και έχουν και άλλη αξία μιας και είναι χειροποίητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πανέμορφη και η κουβερτούλα με τα αγαπημένα μου λουλούδια. Μπράβο σου, Χρυσάνθη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή