Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μια ωραία πεταλούδα!!!! Baby applique blanket and how to make scalloped edges !!!

Ενα πολύ όμορφο και χαρούμενο θέμα που μπορεί να στολίσει θαυμάσια διάφορα αξεσουάρ για μωράκια είναι η πεταλούδα!!!!
Σήμερα λοιπόν σειρά έχει μια βαμβακερή  πικέ κουβερτούλα στολισμένη με πεταλούδες απλικιέ και μια ναζιάρικη φαρδιά φάσα με γλώσσες που δίνουν μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα!!!Μερικές διακοσμητικές βελονιές και λίγα φιογκάκια συμπληρώνουν την εικόνα και υποδηλώνουν  το φύλο του μωρού !!! Οπως καταλάβατε φτιάχτηκε για την λατρεμένη μου εγγονούλα !!!!
Η  φαρδειά  πουά φάσα σε  γλυκό λιλά χρώμα , δίνει εντυπωσιακό αποτέλεσμα . Αν ενδιαφέρεστε , να μάθετε ,πως μπορείτε να φτιάξετε φάσα με καμπύλες ,στο τέλος της ανάρτησης , θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες . ( Tutorial : How to make scalloped edges in blanket or quilt )
Τα καμπυλωτά τελειώματα και τα φιογκάκια  γλυκύτητα και χαρούμενη διάθεση.
Σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο της κουβερτούλας οι όμορφες πεταλούδες ,φτιαγμένες με τα ίδια υφάσματα της φάσας .
Πεταλούδες απλικιέ ( Applique butterflies ) διακοσμημένες με κομποβελονιά  (French Knot ) και ριζοβελονιά ( stem stitch ) .
και τώρα πάμε να δούμε πως γίνεται αυτή η όμορφη φάσα . How to make scalloped edges  TUTORIAL.
Προετοιμασία φάσας  :

  • Από το ύφασμα που επιλέξαμε για φάσα κόβουμε 4 λωρίδες  φάρδους 15 cm .Οι δύο λωρίδες  σε μήκος ίσο με το μήκος των δύο μεγαλύτερων πλευρών της κουβέρτας και οι άλλες δύο λωρίδες ίσο με το μήκος των μικρότερων πλευρών μείον 30 cm .
  • Τοποθετούμε την κουβερτούλα στο τραπέζι εργασίας έτσι ώστε να βλέπουμε την ανάποδη του υφάσματος . Τοποθετούμε τις λωρίδες πάνω στην κουβέρτα μας , με την καλή πλευρά προς τα κάτω , δηλαδή να βλέπουμε πάλι την ανάποδη πλευρά της φάσας και δημιουργούμε ένα κάδρο (φωτό 1 ) .
  •  Καρφιτσώνουμε τις λωρίδες μεταξύ τους  και  γαζώνουμε (φωτό 2 ) 
  •  Ξανατοποθετούμε την φάσα στην κουβερτούλα , στρώνουμε καλά και σταθεροποιούμε με καρφίτσες την φάσα με την κουβερτούλα .
  • Κόβουμε 2 λωρίδες από χαρτί  σε φάρδος  15 cm  ( φωτό 3 )και ενώνουμε με ταινία σε ορθή γωνία .Τοποθετούμε το χαρτί πάνω στην μία γωνία της  φάσας και πρέπει να καλύπτει ακριβώς το μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και το μισό της μικρότερης πλευράς .
  • Πως φτιάχνουμε πατρόν φάσας με γλώσσες . How to make scalloped edges .
  1. Διαιρούμε  το μήκος της μεγάλης πλευράς μας με έναν αριθμό , που θα αντιστοιχεί με το μήκος της κάθε γλώσσας . Το πηλίκον της διαίρεσης (το αποτέλεσμα) θα πρέπει να  είναι άρτιος αριθμός, που θα αντιστοιχεί με το σύνολο των γλωσσών στην μεγαλύτερη πλευρά.
  2. Στην ανάποδη πλευρά ενός πιάτου μετράμε και σημειώνουμε το μήκος της γλώσσας μας σύμφωνα με τον αριθμό που διαιρέσαμε .Στην δική μου περίπτωση το μήκος της γλώσσας είναι 7 cm και χρησιμοποίησα πιατάκι του καφέ.Οσο μεγαλύτερο το μήκος της γλώσσας τόσο μεγαλύτερο και το πιατάκι που θα επιλέξουμε. (φωτό 1)
  3. Με το μολύβι και ένα χάρακα τραβάμε μια οριζόντια γραμμή στο χάρτινο πατρόν μας και μια διαγώνια ακριβώς στη ορθή  γωνία .Ξεκινώντας από την γωνία αρχίζουμε να μετράμε και να τσεκάρουμε το μήκος της γλώσσας σε όλο το μήκος του πατρόν μας.
  4. Τοποθετούμε το πιάτο μας μία πάνω μιά κάτω από την οριζόντια γραμμή (φωτό 2 και 3 ) και ζωγραφίζουμε τις γλώσσες.
  5. Κόβουμε το χαρτί μας σύρριζα  στην καμπύλη γραμμή  και έχουμε έτοιμο το πατρόν μας , το οποίο στερεώνουμε με καρφίτσες πάνω στη φάσα μας. (φωτό 4)
Ράψιμο φάσας
  1. Κόβουμε το ύφασμα σύρριζα στο πατρόν μας (φωτό 1 και 2)
  2. Γαζώνουμε τη φάσα μας (φωτό 3)

Καθαρισμός και γύρισμα φάσας
  1. Ψαλιδίζουμε τις εξοχές  της γλώσσας αφαιρώντας μικρά τριγωνάκια (φωτό 1)
  2. Ψαλιδίζουμε απλά τις εσοχές (φωτό 2 )
  3. Γυρίζουμε τη φάσα προς την καλή πλευρά της κουβέρτας(φωτό 3)
  4. Σιδερώνουμε από την εξωτερική πλευρά προς το εσωτερικό προσέχοντας να μη ξεχειλώσουμε την φάσα και να μη δημιουργήσουμε τσακίσματα.(φωτό 4)
Ολοκλήρωση φάσας
  1. Γυρίζουμε το στρίφωμα της πάνω πλευράς προς τα μέσα και σιδερώνουμε.
  2. Κόβουμε από ένα άλλο ύφασμα μιά λωρίδα φάρδους 4 cm  και μήκους όσο η εσωτερική περίμετρος της φάσας.Διπλώνουμε κατά μήκος στη μέση  και σιδερώνουμε. Τοποθετούμε την δεύτερη φάσα κάτω από την κύρια  φάσα και καρφιτσώνουμε (φωτό 1 και 2 )
  3. Γαζώνουμε  είτε με απλό γαζί ή με ζικ ζακ .
  4. Ξανασιδερώνουμε με τον ίδιο τρόπο.Η φάσα μας ολοκληρώθηκε.
Τώρα μπορούμε να κεντήσουμε την κουβερτούλα μας ή και να την αφήσουμε μόνο με την διακοσμητική μας φάσα.
 
Ελπίζω να μη σας κούρασα με την μαμούθ ανάρτηση.Σας ευχαριστώ πολύ για τις επισκέψεις σας και για τα υπέροχα σχόλιά σας.
Λυπάμαι που δεν καταφέρνω πάντα να είμαι συνεπής απέναντί σας και να αφήνω το στίγμα μου όταν σας επισκέπτομαι.Σας παρακολουθώ όμως , θαυμάζω τις δημιουργίες σας και μαθαίνω τα νέα σας.
Σας αγαπώ και σας γλυκοφιλώ.

72 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη κουβερτούλα! Τέλεια χρώματα! Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφη η κουβερτούλα Χρυσάνθη μου και το τελείωμα με το φιογκάκι είναι εξαιρετικό!!!!Μπράβο υπέροχη και μερακλίδικη δουλειά!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερα!!
    σε ευχαριστουμε πολυ πολυ για τις οδηγιες!!!
    ειναι υπεροχη...
    .και το κανεις να φαινεται τοσο ευκολο....
    συντομα ...θα το προσπαθησω....
    να εισαι καλα!!
    και να περνας ακομη καλυτερα με τα αγγελουδια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Χρυσάνθη μου!!!
    Υπέροχη κουβερτούλα!!!!!
    Και ότι μου χρειαζόταν!!!!
    Οι οδηγίες σου είναι τέλειες, θα τις ακολουθήσω βήμα βήμα!!!!!!
    Να σας ζήσει η εγγονούλα σας!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου γλυκειά χαίρομαι πολύ που θα σου φανώ χρήσιμη!!Αν και εσύ είσαι εξπέρ της βελόνας !!!! Φαντάζομαι τι έχεις να κάνεις!! Με το καλό γλυκειά μου!!!! Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Δεν έχω κάνει ποτέ τέτοια φάσα,πάντα πίστευα πως θα ήταν δύσκολο...οι οδηγίες σου όμως είναι καταπληκτικές!!!!Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και τα χρώματα τόσο γλυκά,μου αρέσουν τόσο αυτές οι αποχρώσεις!

    Θα το επιχειρήσω σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ Γεωργία μου πάντα δυσκολεύομαι με τις φάσες και τις γωνίες και πάντα αυτοσχεδιάζω και την επόμενη πάλι το ίδιο!!χαχα Και αυτό γιατί μέχρι σήμερα δεν σημείωνα ποτέ τι είχα κάνει για να θυμάμαι!!!! Τώρα με το μπλογκ που καταγράφω τα βήματα πρώτα βοηθάω τον εαυτό μου και κατ' επέκταση και όσες φίλες ενδιαφέρονται!!! Για σένα πιστεύω ότι θα είναι παιχνιδάκι , με τόσο όμορφα πράγματα που ράβεις!!!Φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Εδω δεν μπορώ να κάνω γαζί, Χρυσανθάκι μου θα κάνω φάσα;;; Καλή σου κι όμορφη μέρα, όπως αυτή που μας σερβίρισες με πεταλούδες και πολύ-πολύ αγάπη!
    ΑΥτά που μας έχεις δείξει για τα εγγόνια σου είναι κομψοτεχνήματα, κι αν ήμουν στη θέση των μητέρων θα τα φύλαγα να τα έχουν και να θαυμάζουν τα έργα των χεριών της λατρεμένης γιαγιάς.Κρίμα να ταλαιπωρηθούν με πλυσίματα!
    Φιλάκια πολλά κουνημένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γαζί και φάσα μπορείς να κάνεις Χαρά μου , αν αποφασίσεις να ασχοληθείς .Οπως το έχεις αποδείξει άλλωστε , με τις υπέροχες δημιουργίες σου.
      Χαρούλα μου ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια .Σου στέλνω την αγάπη μου και την σκέψη μου .Εύχομαι να τελειώσει άμεσα η ταλαιπωρία σας.Φιλάκια

      Διαγραφή
  7. Άψογη παρουσίαση και αναφορά (δυστυχώς) στους αγγλικούς όρους, για όποια έχει διάθεση για περισσότερο ψάξιμο... Αναμενόμενο αποτέλεσμα ύστερα από τέτοια ενασχόλησή σου στο Pinterest και τυχερές εμείς που σ' ακολουθούμε!
    Φιλάκια και καλορίζικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιτάκι μου ευχαριστώ πολύ!!
      Με έχει απασχολήσει και μένα πολύ η χρήση αγγλικών όρων.Δυστυχώς όμως αν ψάχνεις στα ελληνικά δεν βρίσκεις σχεδόν τίποτα. Ισως γιατί δεν μάθαμε να μοιραζόμαστε ????.Παρότι πιστεύω ότι όποιος θέλει να μάθει θα το βρεί όπου και να βρίσκεται και σε όποια γλώσσα και να είναι!!!!!Ευκαιρία όμως να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε και εμείς αρχεία με οδηγίες στα ελληνικά .Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα Χρυσάνθη μου!!!Πανέμορφη η κουβερτούλα και το τελείωμα με το φιογκάκι είναι φανταστικό!!Εξαιρετική καί πολύ προσεγμένη η δουλειά σου!Τυχερή η εγγονούλα σου πού έχη τέτοια χρυσοχέρα γιαγία!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. DIMI μου σ' ευχαριστώ πολύ!!!Φιλάκια πολλά σε σένα και στα τρυφερά πατουσάκια!!!

      Διαγραφή
  9. Πανέμορφες οι πεταλούδες σου...... θα δώσουν όνειρα γλυκά και γεμάτα αγάπη στην εγγονούλα σου!!!
    Οι οδηγίες σου κατατοπιστικότατες, μπορεί να μου χρειαστούν κάποια στιγμή!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωωω μα τι ωραίο πετσετάκι!!! και το τουτόριαλ, πολύ λεπτομερές, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι όμορφη ου είναι? Την αγάπησα όπως και την προηγούμενη είναι τέλεια για το εγγονάκι σου και να σας ζήσει και να χαρεί όλα τα όμορφα της γιαγιάς και της ζωής.
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τιι φτιάχνουν τα χεράκια σου, χρυσοχέρα μου, και δεν είναι ωραίο;
    να σου ζήσει η εγγονούλα και να είσαι καλά κι εσύ, για να δημιουργείς και να χαίρεσαι.
    Οι οδηγίες σου είναι τέλειες.
    Φιλιά. Χρυσουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα μου ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψή σου και τα γλυκά σου λόγια!!Φιλάκια

      Διαγραφή
  13. Τι ωραίες πεταλούδες !!!!! Τι καταπληκτική κουβερτούλα !!!!!
    Μα και τι χρυσοχέρα γιαγιά !!!!!!
    Να είσαι καλά !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είναι μόνο ότι φτιάχνεις αριστουργήματα αλλά ότι και να φτιάξεις είναι τόσο πολύ προσεγμένο που το κάνει πολύτιμο!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ Χρυσάνθη μου γλυκιά, τι υπέροχα πράγματα κάνεις!!!!!!!
    Και δεν ειδικεύεσαι σε ένα τομέα, αλλά παντού διαπρέπεις!!!
    Πόσο περήφανα θα είναι για σένα τα εγγονάκια σου!!!
    Σου στέλνω μια αγκαλιά και πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ σου στέλνω μια γλυκιά αγκαλιά και πολλά φιλιά Μάγδα μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όμορφα πάντα λόγια σου!!

      Διαγραφή
  16. Αχ!!!! Χρυσάνθη μου .. τι όμορφη η κουβερτούλα που έφτιαξες;; τέλεια!!!!μέχρι την παραμικρή της λεπτομέρεια... τα χεράκια σου έκαναν θαύματα..τυχερά τα εγγονάκια .. αυτά τα χειροποιητα .. δεν χαλάνε ευκολα... θα τα φυλάξουν όταν μεγαλώσουν οι μαμάδες τους ....να το θυμάσαι....το εχουν κανει και οι δικες μου κορες..χι.χιχ. παντα χρυσοχερα.. σε ότι κανεις φιλακιακιααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σμαραγδένια μου όλες μας έχουμε κρατήσει ενθύμια από τις μαμάδες μας που τα βλέπουμε με τόση αγάπη και νοσταλγία.Είναι συνδετικοί κρίκοι με το παρελθόν μας!!!Εύχομαι να το κάνουν και τα παιδιά μου!!!Ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια !!Φιλάκια

      Διαγραφή
  17. Kαλησπέρα...Χαίρομαι που αγαπάς και συ το λιλά :) Πολύ όμορφα όλα αυτά που έφτιαξες για την εγγονούλα και οι πεταλούδες και το γύρω γύρω και όλο ως σύνολο... ευχαριστώ για τη συμμετοχή και καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπέροχη η κουβερτούλα Χρυσάνθη μου, η μπουμπού σας θα τη χαρεί τώρα που έρχεται η Άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνώμη σου έχει μεγάλη σημασία για μένα αφού χειρίζεσαι τόσο υπέροχα τκλωστές και υφάσματα!!Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  19. Πάρα πολύ όμορφη και το χρώμα τόσο γλυκό!!! Ότι και αν κάνεις πάντως είναι πάντα άψογο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρυσάνθη μου μεγαλούργησες πάλι!
    Πανέμορφη είναι και τέλεια φτιαγμένη! Να είσαι γερή και πάντα δημιουργική, να ετοιμάσεις και τα νυφικά της!

    Την αγάπη μου σου στέλνω και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ουάου!!!!!! Αστέρι μου εσύ!!!! Να χαίρεσαι την εγγονούλα σου!!! Φιλάκια πολλά με την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου!!!!!Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πανέμορφο το κουβερτάκι της μικρούλας!! Και σε πολύ γλυκό χρώμα!! Αυτές οι φάσες είναι απίθανες!! Αχ, τι καλά που θα ηταν να'μασταν κοντά και να μου έδειχνες λιγάκι τη ραπτομηχανή που εχει παρει ο πατέρας μου και κοντεύει να πιάσει αράχνες!!! Τυχερή η μικρούλα, αλλά και όλη η οικογένεια με τέτοια χρυσοχέρα γιαγιά που δίνει όλη της την αγάπη και τη μαεστρία της όταν φτιάχνει κάτι για αυτούς που αγαπάει!!!! Καλό μήνα και καλή Κυριακή, καλή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεπίτα μου , νάξερες πόσο θα ήθελα να ήμασταν κοντά και να χανόμαστε στις δημιουργίες!!!!Αμίλητες όμως,εξηγημένα!!χαχα Δεν θα έμενε αράχνι για αράχνι!!!! Φιλάκια φιλενάδα και ευχαριστώ πολύ για το γλυκό σου λόγο!

      Διαγραφή
  24. ¸.•°♡♡♫° ·..
    Uma doçura, um mimo!!!

    Ótimo mês de fevereiro!
    Bom domingo! Boa semana!
    °º✿♫ Beijinhos.
    º° ✿✿ ♫° ·. Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ¸.•°♡♡♫° ·..
    Uma doçura, um mimo!!!

    Ótimo mês de fevereiro!
    Bom domingo! Boa semana!
    °º✿♫ Beijinhos.
    º° ✿✿ ♫° ·. Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βρε παιδί μου, τί είσ΄εσύ ;;; Όλα τα έχεις αλώσει πια ! Δεν έχεις αφήσει τέχνη για τέχνη που να μην έχεις καταπιαστεί μ΄αυτήν ! Και μάλιστα με επιτυχία ! Απαπαααα, αλληθώρισα, σε λέω για !!!! Είναι πραγματικά πολύ φίνο και καλοφτιαγμένο το έργο σου ! Τα σέβη μου για πολλοστή φορά !!! Και τα φιλιά μου , επίσης ! Τί νόμιζες, θα γλίτωνες ;;; χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άσπρος σίφουνας γιά !!χαχαχα Μου θύμησες τον Βουτσά!!!
      Ευχαριστώ σκανταλιάρα μου!!Φιλάκια

      Διαγραφή
  27. Μια ωραία πεταλούδα!!! Απίθανο κουβερτάκι...γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αγαπημένη μου Χρυσάνθη, μετα την τελειότητα στη λεπτομέρεια που διακρίνω, π.χ κομποβελονιά και σώμα πεταλούδας, ό, τι και να κάνουμε εμεις , νομίζω θα φαντάζουν απλές οδοντόκρεμες!ΆΞΙΖΕ τον κόπο σου όμως γιατί έχεις ενα τέλειο αποτέλεσμα, που θα μείνει για γενιές!γειά στα χέρια σου!!!Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οδοντόκρεμα????Ναι αλλά γλυκιά σαν φράουλα , όπως τα τα λόγια σου !!! Σέυχαριστώ από καρδιάς!!Φιλάκια

      Διαγραφή
  29. Η πολύ και εξαιρετική δουλειά ξεχειλίζει σε αυτήν την ανάρτηση.Η κάθε εικόνα αναδεικνύει την τελειότητα της εκτέλεσης και την αγάπη σου για αυτήν την κουβερτούλα !!! Με ότι καταπιάνεσαι γίνεται έργο τέχνης για πολλά πολλά χρόνια!!!! Ευχομαι πάντα να δημιουργείς με το ίδιο μεράκι για να μπορούμε εμείς να έχουμε το ερέθισμα του θαυμασμού!!!! Φιλάκια πολλά γεμάτα χαρά και αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη μου ,καλή μου φίλη τα λόγια σου γλυκά σαν μέλι!!!Σ' ευχαριστώ από καρδιάς!!!! Φιλάκια και αγκαλίτσες !!!

      Διαγραφή
  30. Είχα περάσει βιαστικά πριν λίγες μέρες, Χρυσάνθη μου, αλλα ξαναγύρισα να δώ τις λεπτομέρειες με την ησυχία μου.
    Όνειρο είναι η κουβερτούλα της μπέμπας σας!!! Τόσο δουλειά, τόση λεπτομέρεια, τόση φινέτσα και ομορφιά!!!!!!!!!!!
    Γειά στα χεράκια σου, καλή μου!!!!!!!!!!! Τυχερά τα εγγονάκια σου!!!! Να τα χαίρεσαι!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριαννάκι μου χίλια ευχαριστώ γλυκιά μου!!!!Πάντα με τον γλυκό λόγο!!!!Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  31. Μέρες είχα να μπω για να επισκεφτώ τις φίλες μου και να θαυμάσω τα έργα τους. Τα δικά σου Χρυσάνθη μου είναι θαύματα. Τι κουβέρτες είναι αυτές! Η κάθε μία (μιλάω και για την προηγούμενη ανάρτησή σου) είναι πραγματικά έργα τέχνης. Δουλεμένα με πολύ λεπτομέρεια και πολύ μεράκι. Να είναι γερό το εγγονάκι σου και να χαρεί τα δώρα της γιαγιάς. Αν γίνω ποτέ γιαγιά θα πάρω τα σχέδια με την άδειά σου να τα φτιάξω και εγώ άν τα καταφέρω. Φιλάκια πολλά και να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά χαράς Γιούλα μου και ότι άλλο σχέδιο θέλεις!!!Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!!!Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  32. Πολύ όμορφη η κουβερτούλα και με αναλυτικότατες οδηγίες!ευχαριστούμε Χρυσάνθη!!!Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ" ευχαριστώ πολύ ελενάκι μου!!Χαθήκαμε !!!Χάρηκα πολύ για την επίσκεψή σου!!!Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  33. Χρυσανθένιαμουεσύ! θα σου ..κλέψω τη πριγκιποπούλα σας!!!!!!!!!!!! Να χαίρεστε την Αγάπη
    και την Τέχνη!
    Φιλιά
    από Νέα Υόρκη,
    Με την αγάπη μου,
    Υιώτα
    αστοριανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΤΕΛΕΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ!!!!!!
    ΤΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΟΝΟΥΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ ΓΙΑΓΙΑ!!!!!!
    ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΛΕΙΟ,ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΑ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπεροχη ευχαριστουμε για τις οδηγιες!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τελεια!!!!!!!! τα λόγια είναι περιττά!!!!!φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή