Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Μανταρίνι γλυκό κουταλιού και Μανταρίνι λικέρ

Χειμώνας! Εποχή εσπεριδοειδών!!!
Ας τα εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε νόστιμα γλυκά κουταλιού  καθώς και τα αντίστοιχα μυρωδάτα λικεράκια!!!
Είναι παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, αφού ο τόπος μας τα παράγει σε αφθονία , διατηρούνται για πολύ μεγάλο διάστημα  και μας βγάζουν ασπροπρόσωπες σε ξαφνικές επισκέψεις φίλων και γνωστών!
Επίσης είναι υγιεινά γλυκά αφού πλην της ζάχαρης δεν περιέχουν λιπαρά! 
Τα λατρεύω !!!
Εξίσου λατρεύω και τα αντίστοιχα λικεράκια που μπορούν κάλλιστα να υποκαταστήσουν άλλου είδους ηδύποτα που κυκλοφορούν και είναι και εισαγόμενα!!!!!!!!!!!
Μετά από επιθυμία των καλών μου φιλενάδων, alla logia, Lourdi Lourdaki & Γιαγιά Αντιγόνη  σας παρουσιάζω την συνταγή του γλυκού από Μανταρίνι και με την ευκαιρία το λικέρ Μανταρίνι, αφού το ξύσμα μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε συγχρόνως και λικεράκι .Δεν είναι κρίμα να πάει χαμένο?? Είναι πολύ εμφανίσιμο  και νοστιμότατο γλυκό  κουταλιού και κάνει σε όλους εντύπωση έτσι ολοστρόγγυλο και γυαλιστερό που στέκει στο πιατάκι!!!!!!!
Λοιπόν φιλενάδες ανασκουμπωθείτε!
Γλυκό μανταρίνι.
Υλικά:
1 κιλό μικρά σφιχτά μανταρίνια χωρίς κουκούτσι
1 1/2 κιλό ζάχαρη
5 κούπες νερό
χυμό μισού λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες γλυκόζη
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια. Ξύνουμε  τα μανταρίνια ελαφρά με ένα λεπτό μαχαίρι (Υπενθυμίζω το ξύσμα δεν το πετάμε)

Ξεπικρίζουμε τα μανταρίνια 3 φορές.Για να γίνει πιο εύκολα και γρήγορα  η διαδικασία του ξεπικρίσματος βάζουμε  σε 2 κατσαρόλες  μπόλικο νερό και το  βράζουμε.Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό βάζουμε στην μία κατσαρόλα τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να βράσουν 4-5 λεπτά.Με μιά τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε στην άλλη κατσαρόλα που ήδη έχει βράσει το νερό και τα αφήνουμε πάλι να βράσουν  για άλλα 4-5 λεπτά .Μετά το δεύτερο ξεπίκρισμα και αφού κρυώσουν λίγο τα τρυπάμε με ένα χοντρό καρφί ή σουβλάκι από την μία άκρη του κοτσανιού μέχρι την άλλη.Επαναλαμβάνουμε και 3η φορά το ξεπίκρισμα πάλι για 4-5 λεπτά.Τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν λίγο.Τα ζουλάμε ελαφρά με την χούφτα για να φύγει λίγο το νερό που έχουν ρουφήξει.Μην το παρακάνετε στο ζούληγμα , με στοργή παρακαλώ!!!!
Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη  να βράσει για 10 λεπτά . Ρίχνουμε τα μανταρίνια  και τα βράζουμε περίπου 15 λεπτά. Αφαιρούμε τον αφρό που σχοιματίζεται.

Τα αφήνουμε να σταθούν μέσα στο σιρόπι τους μέχρι την επόμενη ημέρα. Την επόμενη μέρα βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι μας αφού στο ενδιάμεσο προσθέσουμε τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού. Ξαφρίζουμε πάλι το γλυκό μας.

Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα που κλείνουν ερμητικά με βιδωτά καπάκια (Η αποστείρωση γίνεται ως εξής:Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια και βρεγμένα τα τοποθετούμε  όλα  στην σχάρα του φούρνου  στους 100 βαθμούς )
Η τοποθέτηση του γλυκού γίνεται πάντα σε αποστειρωμένα βάζα και καπάκια με δύο τρόπους.Είτε ζεστό το γλυκό και ζεστό βάζο και αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν , είτε κρύο βάζο και κρύο γλυκό.Η επιλογή είναι δική σας.

Τώρα θα σας δώσω την συνταγή για το λικέρ.Προσοχή  με το ξύσμα από το ένα κιλό  μικρά μανταρίνια που  είναι περίπου 20 με 25  κομμάτια ,  γίνονται 2 δόσεις λικέρ. Παρακάτω σας δίνω τα υλικά για μία δόση λικέρ. Αρα  αν χρησιμοποιήσετε όλο το ξύσμα θα διπλασιάσετε τα υπόλοιπα υλικά.Αν πάλι δεν θέλετε να κάνετε 2 δόσεις λικέρ το μισό ξύσμα μπορείτε  να το βάλετε στη κατάψυξη και να έχετε ξύσμα για τα γλυκά σας.
Λικέρ Μανταρίνι
Υλικά:
Το  μισό  ξύσμα από ένα κιλό μανταρίνια
1 βότκα των 750ml
500 γρ ζάχαρη
500  ml  νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ξύσμα στο μπουκάλι με τη βότκα.και το αφήνουμε για 10 μέρες, ανακινώντας το μπουκάλι  που και πού (όποτε περνάμε από μπροστά του και το θυμόμαστε !!!)

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε πολύ  ελαφρύ σιρόπι, περίπου για 10 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει.Σουρώνουμε την βότκα  πολύ καλά ( με τουλπάνι  ή τούλι όπου έχουμε τοποθετήσει βαμβάκι για να κρατήσει το ξύσμα και να βγεί το ποτό διαυγές) Ρίχνουμε το ποτό στο σιρόπι .Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το λικεράκι μας σε καθαρά μπουκάλια.
Καλή επιτυχία!!!!! Καλοφάγωτο και στην υγειά σας!!
Και μην το φάτε μονοκοπανιάς, να κεράσετε και κανένα φίλο!!!!!! . Και το λικεράκι με ρέγουλα , δεν είναι νεράκι!!
Σας φιλώ σταυρωτά!!!!







62 σχόλια:

  1. Και άλλο νυχτοπούλι βλέπω!!! Όλοι κοιμούνται και εγώ....μπλογκάρω!!! Ωραίο και το γλυκό σου και το ποτό!!! Να'μασταν πιο κοντά δε θα μοιραζόμασταν τώρα από ένα φρέσκο και σιροπιαστό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσάνθη μου φαίνονται πολύ νόστιμα! Ευχαριστούμε για τις συνταγές, νασαι καλά. ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα, Χρυσάνθη μου.

    Δεν έχω λόγια να σ' ευχαριστήσω.
    Δε σου φτάναν οι δουλειές σου, έχεις και τα μαθήματα ζαχαροπλαστικής! Άξια σε όλα!
    Μπράβο σου! Πολύ κατατοπιστικές οι οδηγίες σου και η ανάρτηση ωραιότατη.
    Με πρώτη ευκαιρία θα ασχοληθώ και θα σου γράψω για τα αποτελέσματα.
    Καλή Κυριακή και σ' ευχαριστώ και πάλι.
    Σε φιλώ.
    Χρυσούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχχχχχ νοστιμότατατο το γλυκάκι και μοσχοβολά το λικεράκι!!! Θα το φτιάξω σε ευχαριστώ για τις οδηγίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρυσάνθη καλημέρα.
    Τι καλημέρα που ξενύχτησες και πιστεύω ότι ακόμη θα κοιμάσαι. Όμως, χαλάλι το ξενύχτι σου.Μας έδωσες μια πολύ ωραία, διπλή συνταγή, που μοσχοβολάει. Μέχρι εδώ κάτω έφθασε η μυρωδιά του μανταρινιού. Να είσαι καλά Χρυσάνθη, χρυσοχέρα.
    Υ.Γ Μέσα στην νύστα σου έκανες ένα ...μικρόόόό, μικρούύύύλι λαθάκι. Αντι για 1/2 λίτρο νερό, που μάλλον θα ήθελες να γράψεις για το σιρόπι, έγραψες 500 λίτρα. Αχ, είδες τι κάνουν τα ξενύχτια;;;;;;;;;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η συνταγη για το λικέρ ήρθε πάνω μας φίλεψαν κάτι μανταρίνια σκέτο άρωμα, για γλυκό νομίζω ότι δεν κάνουν, μου φαίνονται χοντρά.
    Δύο ερωτησούλες έχω:
    Χυμό δε βάζεις καθόλου ;και όταν λες 500 λίτρα νερό υποθέτω ενοείς ml γιατί αλλιώς πρέπει να το φτιάξω στη...δεξαμενή του χωριού και να πιει όλη η Βυτίνα στην υγειά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και ξέρω και κάποιους που μεθάνε και με λικέρ... Νίκη, άσε πρόσεξε μην τους καλέσεις!!!
    Χρυσανθούλι μου,χαίρομαι που η επιστροφή μου σηματοδοτήθηκε απο μία τόσο μοσχοβολιστή ανάρτηση!
    Υπέροχες συνταγές για αγαπημένα φρούτα.
    Σ ευχαριστώ για ΟΟΟΟΛΑΑΑΑ...σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Marina,
    Ελα σε περιμένω να κάνουμε νυχτέρια!! Εναμμένο τζάκι,γλυκάκι και λικεράκι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Alla logia,
    Ευχαρίστησή μου να μοιράζομαι αυτά που ξέρω!!!Καλή επιτυχία!..και Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Maria Z
    Ευχαριστώ πολύ!Καλή εβδομάδα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Para-Kelsoscooks,
    από τη μία το ξενύχτι,από την άλλη η βαρυστομαχιά από το ξέφρενο φαγοπότι στο σπιτάκι σου ,τι πειμένεις!!!!!!!!Ευχαριστώ για την επισήμανση!Τρέχω να το διορθώσω , μη γίνει καμία στραβή!!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νίκη,
    Το μόνο που χρειάζεται είναι τα μανταρίνια να είναι σφιχτά,δηλαδή η φλούδα να είναι κολημένη και όχι κουφωτή και να μην έχουν κουκούτσια.
    Ουπςς , έχεις δίκαιο για το νερό ,είναι 500 ml.Ευχαριστώ για την επισήμανση.Το διόρθωσα!
    Ωραία ιδέα όμως .Κάνεις μια μεγάλη ποσότητα και καλείς όλο το χωριό.Πλάκα θα έχει!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΑΡΑ,
    νόμισες ότι τυχαία ήταν αυτή η ανάρτηση???Για να γιορτάσουμε την επιστροφή σου χαρουλίνι μου!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΘΑ ΘΕΛΑ ΜΑ ΜΟΥΝ ΠΟΥΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΙ ΣΟΥ ΝΑ ΡΘΩ....ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΩ ΕΔΩ..ΑΧ!!!!!!! ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΝΑΙ ΝΑΙ!!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ...ΜΠΡΑΒΟ!!!!!! ΕΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μμμ άκουσα ένα τιτίβισμα και ένα χτύπο στο παραθύρι μου.Μη βουτάς τη μυτούλα σου μέσα στο βάζο.Θα μου ζαχαρώσεις το γλυκό!!!!!!Χαλάλι σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλεια! Αρκεί να έχει χρόνο κανείς για να μπορεί να φτιάξει όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα!

    πέρνα μια από το blog μου, έχω κάτι για εσένα
    και check το mail σου^^
    Φιλάκια και καλή Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρυσάνθη μου, τέλεια και τα δύο!!! Τα λικεράκια είναι η αδυναμία μου τώρα τελευταία. Όσο για το γλυκό πολύ πιθανόν να το φτιάξω, μόνο που πολές φορές κάποια μανταρινάκια μου ζαρώνουν λίγο, μήπως ξέρεις γιατί, τί δεν κάνω καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Χρυσάνθη μου!!!ευχαριστούμε και για τις δυο συνταγές φαίνονται πολύ πετυχημένες δεν αμφέβαλα άλλωστε!!!Να έχεις μια καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φανταστικό, με ξύσμα δεν το είχα σκεφτεί , το κάνω με φλούδες απο μανταρίνι το ποτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Chris,
    Ευχαριστώ πολύ.Ηδη πέρασα από το μπλόγ,είδα το μέιλ σου και όλα οΚ.!καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αnthivolon,
    Δυστυχώς κάποια ζαρώνουν.Προσπάθησε να μοιράσεις το γλυκό σε 2 κατσαρόλες ώστε να μην πιέζονται τα μανταρίνια.Τρύπησε με πολύ χοντρό καρφί και όταν δέσει το γλυκό και μέχρι να κρυώσει να κουνάς την κατσαρόλα για να εισχωρήσει όσο περισσότερο σιρόπι.Αυτό το κάνουμε σε όλα τα ολόκληρα φρούτα (βερύκοκκο,κεράσι ,σύκο κλπ)Παρ΄όλα αυτά κάποια παραμένουν ζαρωμένα!Δεν πειράζει τα τρώω εγώ Μπετούλα!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Maria,
    Ευχαριστώ πολύ! Ωραία η νέα φωτό!Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αχτίδα,
    Εγώ τα κάνω όλα με ξύσμα.Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται ότι γίνονται πιο μυρωδάτα και περισσότερο με χρώμα.Δοκίμασε και μιάς και έχεις εμπειρία με την αλλη μέθοδο, πες μου αν σου άρεσε αυτός ό τρόπος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλοφαγωτο το γλυκακι και το λικερακι να συνοδευει παντα χαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΟΥ ΑΡΓΗΣΑ ΜΑ ΠΗΓΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑ!!! ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΛΕΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ...
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δημιουργία,Ευχαριστώ πολύ.Το πίνω στην υγειά σου!!!!!!!!!Καλή εβδομάδα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Lourdi,
    Χαίρομαι που πέρασες καλά! Μμμ και νεράτζια και μανταρίνια!Πιστεύω ότι σαν Κεφαλονήτισσα θα ξ΄ρεις να κάνεις πολύ ωραίο το νεραντζάκι!!!!!!!!!Καλή εβδομάδα γλυκιά μου φιλενάδα !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πότε να έρθω Χρυσάνθη μου? εεεε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Tatiana,
    Το σπιτάκι μου εφημερεύει και διανυκτερεύει !!!Μην αργήσεις όμως γιατίσε βλέπω να μην προλαβαίνεις ούτε κομματάκι!!Καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αμάν τι μοσχοβολιές είναι αυτές;!Ευχαριστούμε και για τις συνταγές: αυτή για το λικέρ μου φάνηκε πολύ εύκολη(θα τη δοκιμάσω σίγουρα!)φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μην στέκεσαι από μακρυά , κόπιασε για να γευτείς κιόλας!!!!!!!!Το λικεράκι να το κάνεις, είναι πανεύκολο και γευστικότατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Mara papado,
    Καλώς όρισες στο σπιτικό μου!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΜΟΥ!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΕΙ ΕΔΩ!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ξέρω, ξέρω, θα μου πεις άργησα και δεν έχει μείνει τίποτα. Μα τι να κάνω??? Από χτες που είδα την ανάρτησή σου προσπαθώ να μπω στο σπίτι σου αλλά η πόρτα ηταν διπλαμπαρωμένη. Μόλις τώρα τα κατάφερα....μα τι μυρωδιές καταπληκτικές είναι αυτές???? Το λικεράκι θα το δοκιμάσω όπως δήποτε με το ξύσμα...η μαμά μου το έκανε με την φλούδα. Καλοφάγωτο Χρυσάνθη κι ευχαριστούμε πολύ για τις συνταγές σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρυσανθη μετα την Σταυρουλα εεε δεν νομιζω οτι εμεινε ουτε σταλα λικερ ......
    να εισαι καλα να τα ξαναφτιαξεις
    στειλε μου ενα e-mail σε παρακαλω γιατι δεν μπορω να μπω στο δικο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Stavroula m ,
    Καλώς την!!..και λυπάμαι για την ταλαιπωρία.Δεν ξέρω όμως γιατί.Συνήθως η πόρτα μου , στην κυριολεξία ,είναι ανοιχτή για τους φίλους και τα κλειδιά επάνω μέχρι της μία το βράδυ!!Τώρα αν παρεισφρύσει και κανένας άλλος δεν ξέρω!!!
    Οσο για το γλυκάκι και το λικεράκι μη στεναχωριέσαι!Ολο και κρύβω κάτι για τέτοιες περιπτώσεις!!!!!Ευχαριστώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ειρήνη Σ,
    Καλέ μη στεναχωριέσαι!!!Στο βάθος του ντουλαπιού έχω κρύψει για σένα, γιατί τόξερα ότι θα ερχόσουν!!!!!Στέλνω μέιλ. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. πωπω...φαίνονται τέλεια!λες να δοκιμάσω το λικεράκι μιας και δεν είμαι των γλυκών??
    θυμάμαι το γλυκό βύσσινο και το αντίστοιχο λικέρ που εφτιαχνε η γιαγιά μου τώρα..αχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρυσάνθη ευωδίασε το μανταρινάκι και άφησε την υπέροχη γλυκόπικρη γεύση του το λικεράκι.
    Σε καρνώ αντίστοιχο τσέρι από βύσσινο και μυρωδικά που απολαμβάνω συχνά τα βράδια του χειμώνα.
    Και δε θα παραλείψω να σου πω πως ξέρεις από ούζο!! Βλέπω το μπουκάλι του Συλλεκτικό Βαρβαγιάννη.Εξαιρετικό το μπουκάλι εξαιρετικό και το περιεχόμενο. Το απόλαυσε στα γενέθλιά μου το καλοκαίρι στο Πλωμάρι με τσιπούρα. Τυχαίο;Δε νομίζω!!!
    Οπως και ναχει σου στέλνω μια μοσχομυριστή καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Nells,
    Με μεγάλη χαρά σε καλοσωρίζω στο σπιτάκι μου και σε τρατάρω μοσχομυρωδάτο λικεράκι για το καλό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μαριάνθη,
    Στην υγειά μας!!!!!!! Ωχ σαν να τα παρατσουγκρίσαμε λίγο τα ποτήρια μας!!!!!!
    Ναι το καλό τσίπουρο και το ούζο το τιμούμε!!!Το δε συγκεκριμμένο είναι εξαιρετικό!!!!!!Την τελευταία φορά που πήγαμε Μυτιλήνη επισκεφθήκαμε το αποστακτήριο του Βαρβαγιάννη και είχαμε την τιμή να ξεναγηθούμε στον υποδειγματικό ομολογουμένως χώρο από την γλυκυτάτη κόρη του Βαρβαγιάννη. Καλή σου νύχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλώς σας βρήκα και εγωωωώ...σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή..οι οδηγίες σας είναι κατατοπιστικότατες!!είμαι σίγουρη ότι θα είναι πολύ νόστιμα τα μανταρινάκια!!Θα πω στη μαμά μου να φτιάξουμε το λικέρ...τρελαίνομαι για χειροποίητα ποτά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Χρυσάνθη θα ήθελα αν μπορείς να μου γράψεις το e-mail σου για να επικοινωνήσω μαζί σου. Γράψε μου στο vamvouramar@gmail.com
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Harry Kathy,
    Καλώς την!!!Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψή σου και τα καλά σου λογάκια!!Ναί , ναι πείσε την μαμά σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μαριάνθη,
    Εντάξει, σου το στέλνω , αν και υπάρχει στο προφίλ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γράψε μου την συνταγή πάρα αυτά...
    γιατί
    σούρχομαι απο βδομάδα να γευτώ το γλυκό
    και το λικεράκι σου φιλενάδα
    Τα εσπεριδοειδή ειναι η αδυναμία μου!!!
    Γλυκό φιλί πετμέζι σου αφήνω✿ڿڰۣ—

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Mar 9659,
    Σε περιμένω με λαχτάρα!!!!!! Φιλάκι γλυκό φιλενάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ω γλυκειά μας Χρυσάνθη τι ωραία πράγματα μας δείχνεις!!!Εγώ η νέα νοικοκυρά τα θαυμάζω και τα εκτιμώ απεριοριστα!!Ευχαριστώ πολύ πολύ,θα το προσπαθήσω και θα σου πω εντυπώσεις!Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χρυσάνθη μου το έφτιαξα το λικέρ και μόλις το δοκιμάσαμε(και πολύ αντέξαμε).ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.
    Ευχαριστώ και πάλι για τη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Φιλενάδα πως μου ξέφυγε αυτή σου η ανάρτηση??? Φαίνεται τέλειο!!! Κρίμα που δε σ'έχω κοντά να με κεράσεις ένα λικεράκι... Σου εύχομαι να το πιεις με καλή παρέα και με ανθρώπους που αγαπάς και σ'αγαπούν!!! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Επανέρχομαι για να πω ότι, μέτά την επιτυχία του μανταρινιού, έφτιαξα με τον ίδιο τρόπο και λικέρ λεμονι και έγινε κι αυτό εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. τελειο φαινεται το λικερ μανταρινι αι εχει απιθανο χρωμα!!!!θα το επιχειρησω καποια στιγμη!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. την επομενη φορα που θα πηγαινω στην πεθερα στην Φλωρινα λεω να σταματησω για ενα γλυκακι στην Χρυσανθη..μοσχοβολισε τοοοσο πολυ αυτο το μανταρινακι που δεν μπορω να αντισταθω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. πω!πω!αχ!τι μου κάνεις!!!θα τα δοκιμάσω σίγουραααα!!!!το λατρευω το μανταρίνι!!!ευχαριστούμε πολύ!!!!
    ...irida...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ευχαριστώ για τις συνταγές!!!!Θα προσπαθησω να τις κανω σήμερα και τις δύο (γλυκό και λικέρ). Θα ήθελα λίγη βοήθεια όμως. Τα μανταρινάκια μου είναι από δικές μου μανταρινιές,χωρίς λιπάσματα. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να ξύσω την φλούδα όσο και αν προσπάθησα. Να τις αφαιρέσω τελείως πολύ προσεκτικά χωρίς να βγάζω και το λευκό και να τις χρησιμοποιήσω για το λικέρ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Σόνια
    Γειά σου Σόνια και καλώς ήλθες!!!
    Εγώ τα ξύνω με ένα λεπτό μαχαίρι ,όχι οδοντωτό!!Ετσι δεν χαραμίζω τα μανταρίνια και τα κάνω και γλυκό!!!Εάν δεν μπορείς όμως να τα ξύσεις μπορείς να αφαιρέσεις την φλούδα προσεκτικά χωρίς το άσπρο,απλά αυτά τα μανταρίνια δεν μπορείς να τα κάνεις γλυκό.μπορείς να κάνεις το γλυκό χωρίς να ξύσεις τα μανταρίνια.Γίνονται μιό γυαλιστερά αλλά με πιό σκληρή φλούδα!!!
    Καλή επιτυχία!!!
    Υ.Γ Δεν μπορώ να σε βρώ στις αναγνώστριές μου.Αν δεν έχεις γραφεί πήγαινε επάνω δεξιά όπου λέι αναγνώστες ,πάτα σύνδεση για να γραφείς και να τα λέμε!!!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Thanks foг shаring уouг thoughtѕ.
    I truly аppгeciate уour efforts and I wіll be wаiting for your fuгthег wrіtе ups thanκs oncе
    agaіn.

    Ηaѵe a look аt my webpagе: free cccam server cccam server|server cardsharing|skybox f3 cardsharing|cccam|cardsharing anbieter|cccam pay server|cccam server premium|dreambox|server dreambox|buy cardsharing|cardsharing|cardsharing server|dreambox 800|free card sharing server|satellite cardsharing kings|test line cccam|card sharing|card sharing servers|cardsharing canalsat|cccam line|cccam test line|free cccam server|sat keys|satellite cardsharing| cccam server|server cardsharing|skybox f3 cardsharing|cccam|cardsharing anbieter|cccam pay server|cccam server premium|dreambox|server dreambox|buy cardsharing|cardsharing|cardsharing server|dreambox 800|free card sharing server|satellite cardsharing kings|test line cccam|card sharing|card sharing servers|cardsharing canalsat|cccam line|cccam test line|free cccam server|sat keys|satellite cardsharing| cccam server|server cardsharing|skybox f3 cardsharing|cccam|cardsharing anbieter|cccam pay server|cccam server premium|dreambox|server dreambox|buy cardsharing|cardsharing|cardsharing server|dreambox 800|free card sharing server|satellite cardsharing kings|test line cccam|card sharing|card sharing servers|cardsharing canalsat|cccam line|cccam test line|free cccam server|sat keys|satellite cardsharing|

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Thanks for ѕhaгing your thοughts about 5 3
    banκ customer ѕerνicе. Regards

    My page; dreambox 800 cccam server|server cardsharing|skybox f3 cardsharing|cccam|cardsharing anbieter|cccam pay server|cccam server premium|dreambox|server dreambox|buy cardsharing|cardsharing|cardsharing server|dreambox 800|free card sharing server|satellite cardsharing kings|test line cccam|card sharing|card sharing servers|cardsharing canalsat|cccam line|cccam test line|free cccam server|sat keys|satellite cardsharing| cccam server|server cardsharing|skybox f3 cardsharing|cccam|cardsharing anbieter|cccam pay server|cccam server premium|dreambox|server dreambox|buy cardsharing|cardsharing|cardsharing server|dreambox 800|free card sharing server|satellite cardsharing kings|test line cccam|card sharing|card sharing servers|cardsharing canalsat|cccam line|cccam test line|free cccam server|sat keys|satellite cardsharing| cccam server|server cardsharing|skybox f3 cardsharing|cccam|cardsharing anbieter|cccam pay server|cccam server premium|dreambox|server dreambox|buy cardsharing|cardsharing|cardsharing server|dreambox 800|free card sharing server|satellite cardsharing kings|test line cccam|card sharing|card sharing servers|cardsharing canalsat|cccam line|cccam test line|free cccam server|sat keys|satellite cardsharing|
    Also see my site: http://khutba.org/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=CoreyBagl

    ΑπάντησηΔιαγραφή